SKOP:s väljarbarometer, 29 augusti 2018

2018 -08- 30

kommentar av SKOP:s Örjan Hultåker

 

 

  • Utökad ledning för det rödgröna blocket
  • Fortsatt minskning för Moderaterna
  • Kristdemokraterna når ny toppnivå
  • Miljöpartiet ligger närmst riksdagsspärren

 

 

Det visar SKOP:s senaste barometer över väljarsympatierna som genomfördes mellan den 22 och den 29 augusti 2018 då nästan 2.300 svenskar i åldern 18 till 84 år intervjuades med hjälp av SKOP:s slumpmässigt rekryterade webbpanel.

De som redan röstat i riksdagsvalet fick frågan, ”På vilket parti?” De som inte röstat men avser att rösta fick frågan, ”På vilket parti?” De som inte besvarat frågorna tillfrågades, ”Vilket politiskt parti tycker du bäst om i rikspolitiken?”

Ladda ner hela rapporten här SKOPs Valjarbarometer, 29 augusti 2018

« Tillbaka